Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 6 листопада 2018, 16:09

Відновлення фонтану на вулиці Коперника обійшлося Львову у 600 тисяч

У місті відновили роботу фонтану "Водолій" на вул. Коперника, який не працював більше 20 років.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, фонтан на вул. Коперника не працював більше 20 років. Проектні роботи виконало ПП "НВФ "Рутенія", а загальний кошторис усіх робіт становить 614  656 грн: будівельні роботи – 453 482 грн, інші витрати – 161 174 грн. 

Відповідно до проекту, авторкою якого є архітекторка Ольга Криворучко, тепер вода тече позаду скульптури Водолія і підсвічується, а з глечика витікає питна вода, яка починає текти лише тоді, коли хтось підходить до фонтану.

"Фонтани будуть функціонувати до моменту, коли почнуться приморозки. Тоді усі фонтани будуть консервувати на зимовий період, а у весняний період їхню роботу буде відновлено", – додав Андрій Зозуля.

Нагадаємо, фонтан «Водолій», що розташований навпроти пам’ятника Маркіянові Шашкевичу, датують 1970-ми роками. Його авторкою є покійна відома львівська художниця Теодозія Бриж. Він виконаний у формі струмочка, що витікає з глечика, який тримає в руках міфічний Водолій.

Нагадаємо, ремонт фонтану "Водолій" стартував у червні цього року. А про плани відновити цей фонтан міськрада оголосила ще на початку року.

Додамо, фонтан "Водолій" датують 1970-ми роками. Його авторкою є відома львівська художниця Теодозія Бриж. Він виконаний у формі струмочка, що витікає з глечика, який тримає в руках міфічний Водолій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.