Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

працевлаштування

Середа, 7 листопада 2018, 14:18

Мінсоцполітики спробує захистити права працівників, яким затримують зарплату

працевлаштування

Мінісоцполітики розробило проект закону, яким планує зобов'язати неплатоспроможних роботодавців виплачувати компенсації своїм робітникам та давати їм "відпустку".  

Про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівські області. 

Міністерство соціальної політики розробило проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця". 

Відповідно до нього, якщо роботодавець порушить сроки виплати заробітної плати на термін більш ніж 15 днів, він буде зобов'язаний:

сплатити працівнику пеню у розмірі облікової ставки Національного банку України за кожний день затримки понад вищезазначений термін;

надати працівнику право тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки зарплати;

Також, роботодавця планують зобов'язати виплачувати працівнику компенсації у розмірі трьох середньомісячних заробітних плат (за останні 12 місяців), якщо він порушив справи про банкрутство чи припинення трудового договору. 

Проект вже направили на розгляд органів виконавчої влади України. 

Нагадаємо, за 2018 рік ГУ Держпраці у Львівській області оштрафувало 62 підприємства за незаконне працевлаштування робітників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.