Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Субота, 10 листопада 2018, 15:59

Садовий ображав Гандзюк та звинуватив її у корупції

Андрій Садовий

Це сталось в телефонній розмові з невідомим співрозмовником, яка відбулась після того, як Гандзюк облили кислотою, але до її смерті. 

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив, що в телефонній розмові ображав Катерину Гандзюк та звинуватив її у корупції.

Запис цієї телефонної розмови з'явився вчора, 9 листопада  в інтернеті. У ході розмови Садовий назвав працівницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк "стервом" і "лідером корупції в міській раді". 

Садовий на своїй сторінці в Facebook підтвердив правдивість аудіозапису. 

"Голос мій. Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей із місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я й отримав інформацію, про яку йде мова на записі... Шкодую, що тоді так висловлювався і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується", – написав він. Садовий додав, що не був особисто знайомим із Гандзюк, а доказів, які підтверджують факти корупції чиновниці, він не одержав. Вітаю пана (генпрокурора Юрія) Луценка із "вдалою спецоперацією". Вам удалося тимчасово відвернути увагу від замовників убивства" – написав Садовий.

 

15 листопада СБУ надасть Тимчасовій слідчій комісії у справі Гандзюк інформацію, яка є в її розпорядженні. 

Вбивство Гандзюк в суспільний думці порівнюють з вбивством журналіста Гонгадзе. Нагадаємо, в 2011 році з телефонних розмов тодішнього президента Кучми стало відомо, що він або члени його оточення можуть бути причетними до замовлення вбивства журналіста. 

Однак генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що порівнювати справу Катерини Гандзюк з іншими провадженнями неприпустимо, тому що у них є принципові відмінності. Злочин зареєстрували відразу в перший день і затримали виконавців.

"Всі аналогії з Гонгадзе чи Врадіївкою є брехнею. Бо на відміну від справи Гонгадзе або від справи Врадіївки, з першого дня злочин було зареєстровано. Після моїх відвідин Каті в лікарні, на її прохання, за наполяганням її захисту, бо вона не довіряла місцевій поліції, ми доручили розслідувати питання замовників Службі безпеки України" – повідомив генпрокурор.

Луценко також відмовився коментувати заяви Садового.

"Усім очевидне подвійне дно пана Садового, якій під час панахиди за Гандзюк говорить одне, а насправді за її життя робив зовсім інакше. Нехай оцінку йому дають його виборці. Для мене після цього він відсутній як людина хоча б із мінімальною наявністю моралі" – сказав генпрокурор в ефірі телеканала "Прямий". 

Нагадаємо, 7 листопада нардеп Ігор Мосійчук, який увійшов до складу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування замаху на Гандзюк та інших активістів, написав у Facebook, що Садовий доручав херсонському осередку "Самопомічі" збирати компромат на Гандзюк і готувати публікації для її дискредитації. 

Мосійчук також скерував до Генпрокуратури звернення. У ГПУ відповіли, що слова Садового можна розцінити як образи і погрози Гандзюк. Аудіофайли буде додано до зареєстрованого кримінального провадження.

31 липня Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У справі Гандзюк заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на Донбасі у складі добровольчих формувань. 

Замовників злочину досі не назвали. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу про напад на активістку зі статті "замах на вбивство з особливою жорстокістю" на статтю "умисне вбивство", після чого передала в Головне слідче управління Служби безпеки України всі матеріали справи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.