Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

опалювальний сезон

Четвер, 15 листопада 2018, 10:45

Кількість отримувачів субсидій у Львові зменшилась на 100 тисяч домогосподарств

опалювальний сезон

Алко чи наркозалежні люди матимуть право точно отримати субсидію за наявності довідки про хворобу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З жовтня цього року в Україні діють зміни у призначенні житлової субсидії. станом на 1 листопада, в місті житлову субсидію отримують 36,3 тисяч домогосподарств. А це 14,6% від усіх домогосподарств Львова (в місті всього 248,5 тисяч сімей).

таном на 1 листопада кількість отримувачів субсидії у Львові зменшилася на 100 тисяч домогосподарств. Тобто якщо у квітні в нас 135 тисяч сімей одержували субсидію (а це 50% від загальної кількості), то зараз така цифра становить трохи більше 36 тисяч (15% від загальної кількості)", – повідомив керівник управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин.

За його словами, якщо серед членів сім'ї є люди, які мають онкологічні захворювання, або є алко- чи наркозалежні, і це підтверджується довідкою лікаря, то ця сім’я буде мати право на отримання субсидії за рішенням комісії.

"Найсуттєвіша зміна, яка діє ще з травня, і вплинула на кількість одержувачів, у тому, що не мають права на отримання субсидії ті сім’ї, в яких хтось із її членів є працездатного віку, але не отримує офіційних доходів", – додав Кобрин.

Також якщо раніше люди, які перебували за кордоном більше 60 днів, втрачали право на отримання субсидії, то тепер, якщо людина перебуває за кордоном чи працює там, і сплачує єдиний соціальний внесок, то це домогосподарство має право на отримання субсидії. Також якщо людина неофіційно працює, чи отримує доходи менші, від мінімальних, але сплачує єдиний соціальний внесок, то ця сім'я теж буде мати право на отримання субсидії.

Нагадаємо, у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій.

Загалом  Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.