Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сніг у Львові

Понеділок, 19 листопада 2018, 13:53

Снігоприбиральна техніка у Львові готова до експлуатації

сніг у Львові

Сьогодні зранку у місті працювали 14 піскорозкидачів, які використали 26 м.куб піскосуміші.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Цієї зими Львів прибиратимуть від снігу 135 одиниць техніки. За словами директора департаменту інфраструктури Львівської міськради Ірини Маруняк, всі вони повністю готові до експлуатації.

Сьогодні ж, 19 листопада, у місті запрацювали лише 14 піскорозкидачів, які використали 26 м.куб піскосуміщі.

Кожен район Львова випускав на свою територію по 1-2 піскорозкидувачі, і лише Шевченківському та Галицькому знадобилось три машини. 

Загалом на зимовий період місто закупило 10.9 тис м.куб піскосуміщі.

Крім того у Галицькому районі Львова застосовуватимуть нові реагенти, пішуфіт і кальцій хлорид, на які витратили на 4 млн грн тендерних коштів.  

"Реагенти дорожчі в 3-4 рази, але якщо порівняти, скільки техніки треба виводити навесні, щоб прибрати увесь пил та болото від піскосуміщі на хідниках та дорогах Львова, скільки грошей треба, щоб очищувати дощоприймачі та оплачувати роботу двірників, вартість реагентів не така вже й висока" – зазначила Ірина Маруняк.  

Пішуфіт і калій хлорид у Галицькому районі застосують експериментально тоді, коли снігопад посилиться. Однак спуски і надалі посипатимуть піскосуміщю. Щоб забезпечити пішуфітом та кальцій хлоридом всі райони Львова, з міського бюджету довелося б виділяти 265 млн грн кожної зими. 

Наразі всю снігоприбиральну техніку перевили у режим чергування. За необхідності водії виходитимуть на роботу з самого ранку та у вихідні. Також, у Львові не вистачає близько 200 двірників. Поки що вони працюють позанормово та відповідають за декілька ділянок одночасно. 

Нагадаємо, з бюджету Львова виділять 1 500 000 грн на механізоване прибирання Шевченськівського району та 1 200 000 грн для Личаківського.

Також міськрада планує закупити техніку для прибирання міста на 70 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.