Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Домініканський монастир у Жовкві.

google.com.ua

Вівторок, 27 листопада 2018, 16:43

У Жовкві за 28 мільйонів відреставрують храм XVII століття

Домініканський монастир у Жовкві.

Ансамбль Домініканського монастиря у Жовкві планують відреставрувати за 28 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві оголосив закупівлю на порталі ProZorro із реставрації ансамблю Домініканського монастиря у Жовкві.

Аукціон стартує 3 грудня цього року, а термін виконання усіх робіт – до 25 грудня 2019 року. Вартість закуплі становить 28 741 093,20 грн.

Храм святого священномученика Йосафата Домініканського монастиря у Жовкві – діючий храм УГКЦ, збудований у стилі бароко XVII-XVIII ст. і є пам'яткою архітектури національного значення.

Нагадаємо, у Жовкві також  відреставрують дерев'яну церкву ХVІІІ ст. Ще у 2017 році Львівська обласна рада виділила 750 тис грн на ремонтні і реставраційні роботи у чотирьох пам'ятках архітектури національного значення, серед яких – церква Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець.

Із детальним переліком храмів, на роботи у яких депутати виділяли кошти, можна ознайомитись тут.

Додамо, Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.