Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліки від діабету

Четвер, 22 листопада 2018, 10:55

Інсулін для хворих на діабет на Львівщині профінансований лише на 75,4% від потреби

ліки від діабету

Обласна влада обіцяє до кінця року віднайти кошти, яких не вистачає, щоб забезпечити всіх безкоштовнім інсуліном. 

Станом на жовтень на потреби хворих на цукровий діабет у Львівській області виділено загалом 49, 6 млн грн, в тому числі: з державного бюджету виділено 36,4 млн грн та з місцевих бюджетів – 13,2 млн грн.

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської ОДА у відповідь на офіційний запит Варіантів.

Для забезпечення хворих на цукровий діабет у Львівській області препаратами інсуліну з державного бюджету в 2018 році було виділено 36 млн 352 грн, що склало 55,44% від потреби. Львівська облрада не заклала і не виділила на потреби цієї категорії хворих жодної копійки. Про це сказано у відповіді Міністерства охорони здоров’я на запит народного депутата Ігоря Шурми, який є в розпорядженні Варіантів

"Загалом для забезпечення інсуліном хворих на діабет в області потрібно 65,6 млн грн. Станом на початок жовтня, відповідно, профінансовано лише 75,4% від потреб. Грошей немає і це катастрофічно для хворих:все за свої кошти", – зазначив Ігор Шурма. 

Львівська ОДА сподівається отримати необхідну суму після розподілу "додаткового ресурсу" медичної субвенції", – йдеться у повідомленні.

Варіанти отримали інформацію про те, що в деяких районах області у хворих на діабет з’явились проблеми з отриманням безкоштовних ліків.

На Львівщині зареєстровано 11300 хворих на цукровий діабет.
Середні витрати на забезпечення 1 хворого на рік препаратами інсуліну (потреба) становлять 5 803 грн.

Народний депутат Ольга Богомолець повідомила, що цього року 27% хворих на цукровий діабет вимушені були купувати інсулін за власні кошти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.