Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 22 листопада 2018, 15:37

18 нардепів з Львівщини не голосували за збільшення штрафів для п'яних водіїв

нардепи з Львівщини

Верховна Рада збільшила штрафи за керування авто у нетверезому стані до 51 тис грн.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект №7279-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень". Це рішення підтримали 239 народних депутатів.

Як зазначили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, закон про кримінальні проступки, який набирає чинності 1 січня 2020 року, дозволить розслідувати нетяжкі злочини за спрощенню процедурою, а також вносить норму про керування транспортом у стані сп’яніння в Кримінальний кодекс, зробивши її кримінальним проступком.

При цьому штраф за керування авто у нетверезому стані становитиме від 17 до 34 тис грн із забороною керувати транспортним засобом до трьох років, а при повторному порушенні – до 51 тис грн із забороною керувати від 2 до 3 років.

"Кримінальний проступок є діянням (дією чи бездіяльністю), за вчинення якого передбачене покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51 тис грин) або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Водночас злочини поділяються залежно від строку покарання у вигляді позбавлення волі та розміру штрафу: тяжкі та особливо тяжкі", – повідомили у МВС.

Також до кримінальних проступків віднесли такі злочини як некваліфіковані крадіжки, шахрайство, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство тощо.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційний блок), Ігор Шурма (Опозиційний блок), 

Були відсутні: Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Ганна Гопко (позафракційна), Володимир Парасюк (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Утрималися: Дмитро Добродомов (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Олег Березюк (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч).

Не голосували: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Тарас Батенко (позафракційний), Олег Лаврик (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч).

Нагадаємо, у 2016 році Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у нетверезому стані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.