Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівгаз

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:58

"Львівгаз" не проводитиме донарахування в платіжки за природний газ через рішення НКРЕКП

Львівгаз

НКРЕКП заборонила донарахувати в платіжки за газ, відтак у "Львівгазу" вимагають провести перерахунок цих документів для споживачів.

Про це повідомляє голова НКРЕКП Оксана Кривенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг заборонила операторам газорозподільних мереж проводити донарахування в платіжки за природний газ.

"Проведений моніторинг ринку показав, що переважна більшість операторів газорозподільних мереж у платіжних документах за жовтень цього року здійснила донарахуваання побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, які враховують різницю у приведенні до стандартних умов", – наголосила Оксана Кривенко.

За її словами, вузли обліку природного газу в точках передачі газу з газотранспортної системи до газорозподільної системи в автоматичному режимі здійснюють вимірювання при стандартних умовах (20°С), проте лічильники газу у побутових споживачах не здійснюють такої температурної корекції обсягів і вимірюють при фактичній температурі навколишнього середовища. 

Саме тому у НКРЕКП пропонують внести зміни до Закону України "Про ринок природного газу" через зміну стандартних умов щодо температури з 20°С на 0°С, оскільки такі стандарти застосовуються у всіх країнах Євросоюзу.

Внаслідок цього рішення НКРЕКП, "Нафтогаз України" оприлюднив інструкцію щодо вирішення проблеми з платіжками за газ за жовтень. У ній йжеться, що споживачі мають звернутися до свого газопостачального підприємства з вимогою провести перерахунок платіжок за жовтень.

У результаті цього у середині листопада ТОВ "Львівгаз збут" подав позов до ПАТ "Львівгаз" Господарського суду Львівської області проти ПАТ "Львівгаз" з вимогою "скасувати безпідставно нараховані обсяги природного газу за період з 01.07.2015р. по 01.10.2018р. з приведенням їх до стандартних умов відповідно до Методики приведення об’єму природного газу до стандартних умов за показами побутових лічильників у разі відсутності приладів для вимірювання температури та тиску газу, затвердженої наказом Міністерства палива та енергетики від 26.02.2004р. №116".

А також у "Львівгазу" вимагають перерахувати обсяги спожитого газу для побутових споживачів з 1 липня 2015 року до 1 жовтня 2018 року відповідно до об’ємів лічильників природного газу.

Суд призначив розгляд справи на 11 грудня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.