Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

новорічна ялинка у 2017 році

Четвер, 29 листопада 2018, 15:33

У 2019 році новорічні ялинки обійдуться Львову у 260 тисяч

новорічна ялинка у 2017 році

У міському бюджеті Львова закладено 260 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок на площі перед кінотеатром Довженка і на проспекті Свободи.

Про це йдеться у переліку витрат міського бюджету Львова на 2019 рік, який сьогодні депутати затвердили на сесії Львівської міської ради.

Згідно із документом, у 2019 році планується виділити 0,26 млн грн на облаштування новорічної ялинки перед театром опери та балету ім. С. Крушельницької (проспект Свободи) та кінопалацом ім. Довженка на Сихові.

Зазначимо, минулоріч головну ялинку Львова встановили на проспекті Свободи 11 грудня. Вона дісталась місту безкоштовно, адже її подарувала мешканка Брюхович. Однак лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 000 грн.

Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці. Висота ялинки становила близько 20 метрів, а вартість самого дерева – 4,5 тис грн. Разом із транспортуванням, монтажем, облаштуванням ілюмінації, прикрашанням та охороною – близько 116 тис грн.

Нагадаємо, нещодавно глава УГКП блаженніший Святослав звернувся до вірян з проханням відмовитися від встановлення в домівках зрубаних живих ялинок на Новий рік та Різдво для збереження дерев.

За його словами, альтернативою можуть стати живі хвойні дерева, висаджені поблизу церков та шкіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.