Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перший Західний

ФБ телерадіокомпанії

П'ятниця, 30 листопада 2018, 13:10

"Перший Західний" заробив 3,5 мільйони за 2018 рік

Перший Західний

Головним завданням телерадіокомпанії на 2019 рік є повноформатни запуск свого радіо.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 30 листопада, на засіданні постійної комісії з питань культури, депутати Львівської облради заслухали звіт генеральної директорки КП ЛОР "Телерадіокомпанія "Перший Західний" Ольги Цап.

"2018 рік для "Першого Західного" можна назвати роком перемог. Ми збільшили свою присутнійсть в інформаційному просторі, ми збільшили своє покриття. Також ми вдвічі збільшили свою присутність на Сході й веде трансляцію в 6 прикордонних містах Луганської області" – заявила Ольга Цап.

Цього року "Перший Західний" заробив 3,5 мільйони гривень. На наступний рік керівництво телерадіокомпанії ставить собі за мету підвищити прибуток до 4,5-5 мільйонів. Що стосовно бюджету, то у 2018 році бюджет організації склав 23 мільйони, а з розрахунку на відкриття радіостанції його планують збільшити на 5 мільйонів гривень.

Також директорка нагадала, що їм вдалося виграти частоту на радіо й із липня місяця "Перший Західний" є не просто телеканалом, а офіційною телерадіокомпанією. За її словами, наразі компанія пройшла всю паперову процедуру оформлення.

"За цей рік ми також збудували нову студію, докупили й модернізували свою техніку. І наше головне завдання на 2019 рік – у повному обсязі запустити радіо" – додала Цап.

За кількістю переглядів телеканалу в Україні лідерство тримають:

1. Львівська область;

2. Іфано-франківська область;

3. Дніпропетровська область;

4. Київ та Київська область;

5. Закарпатська область.

Нагадаємо, ще минулоріч у Львівську обласну раду надійшла пропозиція перетворити "Перший західний" на телерадіокомпанію. А у червні депутати обласної ради передбачили 1 млн грн телеканалу на розвиток інформаційного простору на Львівщині.

Додамо, у лютому стало відомо, що телеканал "Перший західний" запускає програму "Нота вітання" на противагу "Концерту вітань", який закрили на Львівському телебаченні ще у січні цього року.

Телеканал "Перший західний", відомий раніше як "Львів-ТБ" є комунальним закладом Львівської обласної ради і фінансується з бюджету Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.