Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 30 листопада 2018, 13:00

Прикордонники не пропускатимуть росіян в Україну

пункт пропуску

На час воєнного стану українські прикордонники не пропускатимуть чоловіків віком від 16 до 60 років з Росії.

Про це повідомляє Українська правда. 

Державна прикордонна служба обмежила пропус на територію України росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років на період воєнного стану.  

За словами голови Держприкордонної служби  Петра Цигикала, в Україну пропускатимуть лише тих росіян, які прибули "з гуманітароною місією", наприклад на похорон. 

Надалі такі гуманітарні випадки чітко пропишуть в інструкції прикордонникам.

"Україна ввела обмеження щодо в'їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загони "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще в 2014 році", – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук. 

Наразі прикордонну службу переведено в 1-й рівень боєготовності, вона посилено охороняє кордон з Росією й анексованим Кримом.

Нагадаємо, 25 листопада у Азовському морі прикордонні катери ФСБ Росії відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил України. Три кораблі українських ВМС були захоплені російським спецназом. У результаті цього парламент 276 голосами ухвалив закон про ведення воєнного стану в Україні терміном на 30 днів.

Про те, як може змінитись життя українців після введення воєнного стану можна дізнатись тут

Додамо, нещодавно Львівські депутати звернулись до МЗС України з вимогою закрити консульства Росії у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.