Варіанти,  4 грудня 2018

Гілберт Кіт Честертон у Львові

Коротка історія перебування у Львові англійського письменника, поета, християнського мислителя і журналіста Гілберта Кіта Честертона.

Англійський письменник, поет, християнський мислитель та журналіст кінця XIX-початку ХХ ст. Гільберт Кіт Честертон відвідав Польщу весною 1927 року на запрошення уряду країни. Його подорож була тривалою і насиченою. Він виступав з лекціями у Варшаві, Познані, Кракові, а також відвідав Вільнюс, Тракай та не оминув й Львова. Інтерес польської громадськості до Честертона був великим, скрізь його зустрічали натовпи людей, а на лекціях та зустрічах зали були переповнені.

Честертон написав близько 80 книг. Його перу належать кілька сотень віршів, 200 оповідань, 4000 есе, ряд п'єс, романи "Людина, яка була Четвергом", "Куля та Хрест", "Перелітний шинок", цикли детективних новел про священика Брауна та Хорна Фішера, а також релігійно-філософських трактати, які присвячені апології християнства. Англійський письменник підтримував поляків в їхній національно-визвольній боротьбі та ідеї створення незалежної польської держави. До Львова Честертон прибув 18 травня після відвідин Кракова і Закопаного. Екскурсію містом Лева для Честертона провадив особисто граф Альфред Потоцький.

фото: The Hooded Utilitarian

автори: Романа-Андріана Пацюрко, Меліса Садик, Христина Шпук, Євген Черниш.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.