Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Кіраль

Четвер, 6 грудня 2018, 15:35

6 нардепів з Львівщини не голосували за розірвання договору про дружбу з Росією

Сергій Кіраль

Верховна Рада припинила дію договору про дружбу з Росією з 1 квітня 2019 року.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект про припинення дії договору про дружбу з Росією з 1 квітня 2019 року. "За" проголосували 277 народних депутатів.

"Припинити з 1 квітня 2019 року дію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, вчиненого 31 травня 1997 року в Києві і ратифікованого Верховною радою України від 14 січня 1998 року", – йдеться у законопроекті.

Прийняття цього закону, як вказано у пояснювальний записці до законопроекту, дозволить ефективно захистити національні інтереси України в міжнародних відносинах.

Додамо, термін дії договору про дружбу з Росією закінчується 31 березня 2019 року. Для непродовження його дії до 30 вересня Україна повинна була повідомити Росію про його припинення. 21 вересня Україна офіційно повідомила Росію про розірвання договору про дружбу.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Олег Мусій (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Любомир Зубач (Самопоміч),Олексій Скрипник (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка). 

Були відсутні під час голосування: Остап Єднак (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційний блок), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч).

Проголосував проти: Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.