Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

харчова продукція

agronews.ua

Четвер, 6 грудня 2018, 16:38

Українців будуть повідомляти про алергени на упаковках продуктів

харчова продукція

Окрім цього виробники будуть інформувати про замороження чи розмороження продукту.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Сьогодні, 6 грудня, Верховна Рада України прийняла Закон "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів".

"Закон про інформацію щодо харчових продуктів приводить у відповідність українське законодавство до норм ЄС, а також підвищує рівень поваги до споживача" – наголосив Голова Держпродспоживслужби.

Зокрема, закон містить вимоги щодо виділення алергенів, передбачає збільшення шрифту на етикетці, зазначення країни чи місця походження харчового продукту, інформуванню про замороження чи розмороження продукту, перелік усіх інгредієнтів, надання інформації про поживну цінність.

У свою чергу керівник Проекту ЄС "Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні" Тоні Віл зазначив, що з набранням чинності закону українців інформуватимуть про харчові продукти, які продаватимуться в супермаркетах, магазинах, кіосках, ресторанах чи кав’ярнях, так само, як і європейців. 

Ухвалений закон стосується не лише маркування на етикетках, а й будь-якої інформації про харчовий продукт, яка надається через рекламу, Інтернет або просто повідомляється споживачеві під час продажу, у т. ч. в місцях громадського харчування. У разі дистанційної реалізації інформація має бути доступною до моменту придбання продукту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.