Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Понеділок, 10 грудня 2018, 17:08

Львівські письменники отримали ордени та звання від Порошенка

Петро Порошенко

З нагоди 150-річчя заснування товариства "Просвіта" Петро Порошенко нагородив 5 письменників з Львівщини.

Про це йдеться в указі Президента України №420/2018 від 8 грудня 2018 року.

Президента Петро Порошенко нагородив членів Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, серед яких є й мешканці Львівщини.

Зокрема, орден князя Ярослава Мудрого V ступеня отримав письменник, член Національної спілки письменників України Микола Петренко, а орден княгині Ольги II ступеня – письменниця, член Національної спілки письменників України Марія Людкевич (Білоус).

Орденом княгині Ольги III ступеня нагородили письменницю, члена Національної спілки письменників України Ніну Бічую.

Також Порошенко присвоїв почесне звання "Заслужений працівник культури України" директорові дитячої музичної школи с. Жовтанці Кам’янка-Бузького району Євгену Заставному і голові секретаріату Львівської організації Національної спілки письменників України Віктору Палинському.

Як йдеться в указі, нагороди усі отримали за "вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, багаторічну просвітницьку діяльність та з нагоди 150-річчя заснування товариства "Просвіта".

Зазначимо, з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України Порошенко нагородив 13 діячів і депутатів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.