Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 10 грудня 2018, 15:34

Львів вперше увійшов у Топ-100 найпопулярніших міст серед туристів

Львів

Львів вперше увійшов у топ-100 найпопулярніших міст серед туристів у 2018 році, згідно зі списком, укладеним Euromonitor.

За рейтингом, який опублікувала британська компанія Euromonitor, Львів також є єдиним містом України, що потрапило до цього топу.

На першому місці опинився Гонконг, який за останній рік відвідало 30 млн. іноземців. На другому місці – ще одне азіатське місто Бангкок з показником 23,6 млн. туристів. Замикає головну трійку столиця Великобританії Лондон, яка, за відвідуваністю іноземними туристами, трохи відстає від Бангкоку – 20,7 млн. осіб.

Також у першу десятку потрапили Сінгапур, Макао, Париж, Дубай, Нью-Йорк, Куала-Лумпур та Шеньчжень. Загалом, за 2018 рік  в цих містах побувало від 12 до 18 млн. іноземців.

Єдине місто України, Львів, посідає 80 сходинку з показником у 2,7 млн. туристів. Таким чином місто Лева обійшло у топі таких солідних конкурентів, як Тель-Авів, Франкфурт, Стокгольм, Ніцца, Ріо-де-Жанейро, Абу-Дабі, Порто та Доха.

На цю приємну новину вже встиг відреагувати мер Львова Андрій Садовий.

«Мені приємно, що Львів потрапив у рейтинг найбільш привабливих туристичних міст світу. Наразі це єдине місто з України, а я би хотів, щоб їх було більше. 10% грошей світу крутяться в туризмі. Україна має величезний потенціал, але вона його не розкриває до кінця, – сказав Садовий. – Більше 10 років тому ми у Львові визначили для себе туризм як пріоритетну галузь, яка може приносити успіх місту. І будемо далі рухатися в цьому напрямку – бо для мене важливі нові робочі міста і якісна промоція – через Львів люди пізнають Україну».

Додамо, британська міжнародна компанія Euromonitor International є провідною у світі стосовно глобальної стратегічної інформації та досліджень окремих галузей, країн та споживачів. Головний офіс компанії знаходиться у Лондоні.

Автор – Анастасія Лубенська

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.