Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Шахтарі

ФБ Шахтарі Червонограда

Середа, 12 грудня 2018, 11:43

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом не виплати заробітної плати шахтарям

Шахтарі

Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

Працівникам ДП "Львівугілля" не виплатили 56% заробітної плати за жовтень 2018, що становить приблизно 80 млн грн.

Вчора, 11 грудня, Червоноградська місцева прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за цим фактом відповідно до  ч.1 ст. 175(невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат). 

Санкція статті передбачає передбачає покарання у виді штрафу під п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.

Зазначимо, 10 грудня шахтарі шахти "Лісова" розпочали "підземний" страйк – вони відмовились виходити на поверхню. Під землею залишалися 97 людей. Вони вимагали 100% своєї зарплати за жовтень і ще 50% за листопад, а також закликали зробити всі виплати регулярними: щомісяця 10 числа – аванс та 25-го – заробітна плата. 

Додамо, сьогодні колектив шахти колоною завдовжки 300 метрів направляється у Червоноград. 

Нагадаємо, нещодавно більше 50 шахтарів "Львіввугілля" перекрили пішохідний перехід на дорозі до Рава-Руської, протестуючи проти заборгованості за  зарплатою. 

Також, 2 листопада більше 300 гірників ДП "Львіввугілля" влаштували пікет перед будівлею Львівської ОДА з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати та передбачити інвестиції для розвитку вугільної галузі у бюджет України 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.