Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 19 грудня 2018, 15:42

Садовий вимагає провести вибори у містах без босів та бабосів

Андрій Садовий

Львівська міськрада планує звернутися до уряду щодо проведення виборів у тих населених пунктах, де наразі немає керівників.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, завтра на сесії Львівської міської ради депутати розглянуть звернення до Верховної Ради та уряду щодо оголошення виборів у тих громадах, де нема очільників.

"В Україні є більше сотні громад, де немає голів. Наприклад, Луцьк – там скоро два роки, як нема міського голови. Ці питання не виносяться на голосування у Верховній Раді. Бо в той час, коли немає голови, хтось пробує в місті перерозподіляти ті чи інші активи, процеси. Думаю, що ми повинні відповідний меседж подати до депутатів Верховної Ради, до керівництва держави, щоб негайно Верховна Рада проголосувала рішення, де б оголосила вибори у всіх тих громадах, де немає голів" – наголосив Андрій Садовий.

Садовий додав, що це рішення народні депутати мали прийняти ще до Дня місцевого самоврядування, 7 грудня.

Зазначимо, наприклад, що міський голова Луцька Микола Романюк помер у лютому 2017 року і після його смерті посаду в.о. міського голови мала обійняти секретариня Луцької міськради Юлія Вусенко, членкиня "Об'єднання "Самопоміч", однак депутати Луцької міськради проголосували за її звільнення. Відтак, з липня 2017 року й до сьогодні новим секретарем Луцької міськради і в.о. міського голови є Григорій Пустовіт (ВО "Батьківщина").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.