Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

скульптура Скорботного Ісуса

П'ятниця, 21 грудня 2018, 17:24

Студенти зібрали 250 тисяч на реставрацію скульптури Христа на каплиці Боїмів

скульптура Скорботного Ісуса

На XIII Аукціоні надій у Львові студенти Університету банківської справи зібрали 250 тис грн на реставрацію найстарішої у місті скульптури Скорботного Ісуса. 

Про це повідомляє прес-служба Університету банківської справи.

У четвер, 20 грудня, відбувся XIII Аукціон надій, на якому студенти Університету банківської справи зібрали 250 тис грн кошти на реставрацію скульптури Ісуса Христа, яка розташована на куполі каплиці Боїмів.

Фігуру створив видантий скульптор Центрально-Східної Європи Андрій Бемер приблизно у 1597-1605 роках. Статую не реставрували понад 400 років.  Таких скульптур Скорботного Ісуса у Львові декілька, однак та, що на куполі каплиці Боїмів – найстаріша. Більше читайте у статті

На аукціоні були представлені 89 лотів, подарованих львівськими художниками. Це роботи Євгена Безніска, Василя Бабія, Ольги Кваші, Наталі Павлюк, Вікторії Шатковської-Шморгай, Петра Сметани, Михайла Безпальківа, Данила Славінського, Петра Сипняка, свої лоти надали також львівські галереї "Про-Арт", "Ікон Арт", арт-студія "Зифіріна", римарня "Клейнод" та інші.

За попередньою домовленістю з міським головою Львова Андрієм Садовим, сума, зібрана студентами на аукціоні, буде подвоєна і місто розпочне відновлення статуї Скорботного Ісуса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.