Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Середа, 26 грудня 2018, 15:00

Новообрані голови Меденицької та Радехівської ОТГ розказали про свої плани

децентралізація

Основним завданням для обидвох громад стало вирішення проблеми з навчальними закладами.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 26 грудня, у Львівському ЦРМС пройшов брифінг новообраних голів Меденицької селищної громади та Радехівської міської ОТГ, вибори до яких завершились 23 грудня.

Меденицьку ОТГ утворили 3 ради, що об'єдналися: Меденицька селищна рада, Летнянська сільська рада (село Летня, Коросниця та село Рівне) і Опарівська сільська рада.

Головою цієї громади став кандидат від "БПП "Солідарність" Володимир Шулак. 

"Меденицька громада складається з 3 сіл, які колись жили з бюджетом не більше 4 млн. гривень. Об'єднавшись, ми отримали 21 млн. гривень на розвиток нашої інфраструктури" – заявив Шулак.

За його словами в ОТГ заплановано багато мікропроектів, які мають на меті покращити стан місцевих шкіл та дитячих садочків.

"Ми маємо багато коштів та не менше проблем у школах та садочках. Наразі розробляється велика кількість проектів щодо покращення стану навчальних закладів. Також у наших планах відкрити ЦНАП, щоб людям було простіше оформлювати документи й вони могли робити це, не виїжджаючи з громади" –додав новообраний голова Меденицької ОТГ. 

Радехівська ОТГ об'єднала 10 рад: Радехівська міська рада (місто Радехів, село Кути), Бишівська сільська рада (села Бишів, Забава, Ордів та Торки), Кривецька сільська рада, Немилівська сільська рада, Оглядівська сільрада (села Оглядів, Гута-Скляна, Дебини, Монастирок-Оглядівський й Опліцько), Пиратинська сільрада, Середпільцівська сільська рада (села Середпільці та Мукані), Синьківська сільска рада, Сушнівська сільрада (села Сушно, Обортів та Тоболів) і Тетивчицька сільська рада (села Тетевчиці й Сабанівка).

Радехівську ОТГ очолив теперішній мер Радехова Степан Коханчук, який також балотувався від "БПП "Солідарність". 

Новопризначений голова відзвітував громадськості про проведену роботу, яку він зробив за час перебування на посаді міського голови Радехова.

"Завдяки тісній співпраці з обласною адміністрацією ми провели каналізування, усунули проблеми з водопостачанням, відремонтували більшу частину доріг, побудували 15 дитячих майданчиків та 2 футбольних поля зі штучним покриттям" – повідомив Коханчук.

За його словами, єдиною проблемою міста є реконструкція історичних та аварійних будівель.

Стосовно проблематики сільської місцевості то Степан Коханчук наголосив на тому, що проблеми в селах всюди однакові: школи, садки, клуби та дороги. Для вирішення цих питань, на його думку, потрібно визначити пріоритети на кожен рік і малими кроками рухатись до кращого життя.

"Наразі ми також розпочали роздільний спосіб збирання сміття й побудували для цього 11 майданчиків" – зазначив голова Радехівської ОТГ.

Нагадаємо, що 23 грудня, у Львівській області відбулись вибори у п'яти об’єднаних територіальних громад. Виборці Бібрської, Зимноводівської, Лопатинської, Меденицької та Радехівської ОТГ обирали голів та депутатів місцевих рад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.