Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

утеплення будинку

Середа, 26 грудня 2018, 15:34

В Україні відмінили обов'язковий дозвіл на утеплення житлових будинків

утеплення будинку

Крім того вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо теплоізоляції фасадів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Тепер для проведення будівельних робіт з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу) не потрібно отримувати додаткові дозвільні документи. 

"Раніше, щоб провести утеплення житлового будинку, наприклад, стін, даху чи горища, потрібно було отримувати обов’язковий дозвіл ДАБІ. Це могло затягувати проведення таких робіт на декілька місяців. Тому, оновлюючи перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без дозволу і які не потребують введення в експлуатацію, ми включили до нього роботи з теплоізоляції приватних та багатоквартирних житлових будинків" – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що 23 липня 2018 року набрав чинності Закон України "Про енергетичну ефективність будівель" та розпочато діяльність Фонду енергоефективності, що передбачає збільшення об'ємів виконання будівельних робіт із термомодернізації.

Крім того, 1 грудня вступили в дію оновлені державні будівельні норми (ДБН) щодо теплоізоляції фасадів, які передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. Проведення таких заходів дозволить українцям заощаджувати до 15% тепла щороку, а для всієї країни ця економія може скласти близько 3 млрд грн за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.