Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садочок на Сихові

Середа, 26 грудня 2018, 17:06

У Львові змінили порядок реєстрації дітей у дитячі садочки

дитячий садочок на Сихові

Відтепер зареєструвати дітей у дитячі садочки Львова можна з першого робочого дня вересня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Раніше виконавчий комітет міськради змінив правила зарахування дітей до дитячих садочків міста Львова, згідно з якими батьки матимуть можливість зареєструвати дитину у дитячий садочок не з 1 січня, а з 1 вересня, через те, що навчальний рік розпочинається у вересні.

Як заявила начальник управління освіти міськради Зоряна Довганик, раніше до однієї групи зараховувалися діти, які народилися з 1 вересня і до 31 грудня одного року і з 1 січня і до 31 серпня наступного року.

"Тобто, коли ми розпочинали реєстрацію 2 січня, то звичайно, що ці діти, які народилися наприкінці року, мали пріоритет. А ті дітки, які народилися з 1 січня до 31 серпня наступного року, – вони реєструвалися лише через рік. І батьки дуже часто не розуміли, чому так відбувається, що коли вони реєструють дитину до ясельної групи, до групи раннього віку, а там вже є в переліку 10-20, а то і 50 діток. Тому, тепер ми зрівноважуємо цю систему, і діти матимуть можливість ходити в садочок із 1 вересня", – наголосила Зоряна Довганик.

За її словами, дітей, які народилися з 1 вересня 2018 по 31 грудня 2018 року можна буде реєструвати до дитячих садочків в перший робочий день вересня 2020 року у групу раннього віку на 2021 рік або на 2022 рік у молодшу групу.

Додамо, що діти до ДНЗ Львова зараховуються у випадку, якщо їм виповнилося на 1 вересня року зарахування повних 2 роки.

Востаннє порядок реєстрації дітей у дитячі садочки Львова змінювали у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.