Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

narodna-pravda.ua

Четвер, 27 грудня 2018, 14:04

З січня в Україні стартує монетизація субсидій

субсидії

Уряд схвалив старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Сьогодні на своєму засіданні уряди схвалив поетапний старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року, а також визначив "Ощадбанк" як уповноважений банк для виплат монетизованих субсидій.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. Виплата зекономленої частини субсидії буде проводитися за підсумками опалювального періоду, а на монетизацію з 1 січня зможуть розраховувати ті, хто вперше подасть документи на субсидію, яка надходитиме на персональний обліковий запис в "Ощадбанку"

Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через "Ощадбанк" сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

А  з 1 травня 2019 року призначення субсидій тим, хто отримував таку субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 не в грошовій формі, здійснюється тільки після подання нових заяв та декларацій.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що уряд планує повністю розпочати монетизацію житлових субсидій з 2019 року.

А у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій. Тоді ж Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Додамо, раніше Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.