Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

цирк

Четвер, 27 грудня 2018, 15:31

Заборона про використання диких тварин у цирках діятиме через 5 років

цирк

Уряд прийняв підтримав законопроект щодо захисту тварин від жорстокого поводження із перехідним періодом у 5 років.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Сьогодні на своєму засіданні уряд схвалив зміни до законодавства, які передбачають захисту тварин від жорстокого поводження. Йдеться про заборону використання диких тварин у цирках із перехідним періодом 5 років.

Як заявив міністр екології Остап Семерак, цей час знадобиться для вироблення механізму передачі диких тварин до природно-заповідного фонду та визначення місць подальшого проживання тварин.

"Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати та годувати. Україна не перша країна, яка проходить цей шлях. Я також розумію, що ми отримаємо великий спротив від людей, неготових відмовитися від експлуатації тварин у видовищах", – зазначив Остап Семерак.

За його словами, сьогодні в Україні ніхто не володіє інформацією щодо реальної кількості диких тварин, які є у приватній власності, тому Мінприроди виступає за створення Єдиного електронного реєстру з обліку диких тварин.

Офіційно виступи диких тварин у цирках заборонені у таких країнах як Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія, Швеція.

Зазначимо, діяльність мобільних цирків у Львові заборонили у липні 2016 року через жорстоке поводження з тваринами. У березні того ж року  Антимонопольний комітет зобов'язав міськраду скасувати заборону на діяльність пересувних цирків через порушення закону про захист економічної конкуренції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.