Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору на Львівщині

Четвер, 3 січня 2019, 17:30

На Львівщині реалізують проект із вакцинації проти кору

епідемія кору на Львівщині

МОЗ запускає в області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила сьогодні у рамках свого візиту на Львівщину в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, міністерство запускає в області пілотний проект щодо подолання спалаху кору.

“Вакцинація – це перш за все питання національної безпеки, тож ми сформували план, аби спільними зусиллями почати кампанію щодо збільшення рівня вакцинації серед дітей, що пропустили планові щеплення з тих чи інших причин. Таку пілотну кампанію ми розпочинаємо із Львівської області, після чого проект імплементовуватимуть в інших регіонах", – зазначила Уляна Супрун.

За її словами, невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання у школах та дитячих садочках, а вакцини від кору закуповуються Дитячим фондом ООН і мають відповідні сертифікати якості.

Також, щоб збільшити рівень імунізації серед дітей, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин, у області працюватимуть мобільні бригади медиків.

"Мобільні бригади приїжджатимуть від школи до школи, в області є 52 навчених експертів щодо вакцинації, вони будуть у відрядженні від своїх основних місць роботи. Батьки, які не захочуть, щоб діти вакцинувались у школі можуть звернутись до свого лікаря і показати, що дитину вакцинували", – додала Уляна Супрун.

Нагадаємо, найбільше хворіють на кір на Львівщині, у 2018 році на кір захворіли 11 873 мешканці області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.