Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

митрополит Макарій (Малетич)

Понеділок, 14 січня 2019, 14:24

Митрополит Макарій відмовився від звання почесного громадянина Львова

митрополит Макарій (Малетич)

Колишній голова УАПЦ Макарій (Малетич) відмовився від пропозиції міського голови Андрія Садового отримати звання почесного громадянина Львова.

Про це повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Свою відмову митрополит Макарій мотивує тим, що це звання йому пропонують отримати разом із почесним патріархом Філаретом, а екс-очільник УПЦ Київського Патріархату, на його думку, проявляє непокору Вселенському Патріархату, відмовляючись зняти патріарший кукіль та прийняти митрополичий устрій.

Як повідомляє сайт єпархії, саме через цю непокору ні владики Філарета, ні митрополита Макарія не було у Константинополі на урочистостях, пов'язаних з наданням Томосу новоствореній Православній церкві в Україні.

"Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви відмовляється від пропозиції мера Львова п. Андрія Садового щодо отримання звання почесного громадяна Львова разом із Митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріярхії" – наголосила прес-служба Львівської єпархії.

Нагадаємо, що 5 січня мер Львова Андрій Садовий виступив з ініціативою надати звання почесних громадян Львова патріархові колишньої УПЦ (КП) Філарету та екс-главі УАПЦ Макарію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.