Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва

Британська Рада

Четвер, 24 січня 2019, 14:55

Перший театр запрошує на прем'єру вистави "Аліса"

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва

Львів'янам покажуть п'єси, які стали переможцями минулорічного конкурсу Taking the Stage від Британської Ради.

Про це повідомляє прес-служба Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.

25 січня у Малій сесійній залі Львівської міської ради відбудеться прес-конференція, на якій режисери постановок та представники Першого театру і Британської Ради (British Council) розкажуть про вистави "Аліса" та "П'ятидесятниця", які стали переможцями минулорічного конкурсу Taking the Stage від Британської Ради.

На зустрічі будуть присутні режисерка постановки "Аліса" Ірина Ципіна, режисерка постановки "П'ятидесятниця" Лариса Діденко, а також художній керівник Першого театру Юрій Мисак, головна режисерка Першого театру Роза Саркісян, координатор мистецьких програм Британської Ради Кирило Краснокутський та менторка вистави "Аліса" – британська режисерка Джульєт Форстер.

За словами Ірини Ципіної, "Аліса в дивокраї" Льюїса Керрола – це подорож дівчини у світ власних фантазій в пошуках самої себе. "Це вистава-роздум про нас самих, про наші внутрішні чудовиська, про те, що перешкоджає нам зрозуміти себе справжніх" – зазначила режисерка.

Прем'єра постановки "Аліса" за книгою Льюїса Керрола "Аліса в Дивокраї"
відбудеться у Першому театрі вже 16-17 лютого. Прем'єра вистави "П'ятидесятниця" режисерки Лариси Діденко запланували на червень 2019 року.

Вистава є одним із переможців конкурсу Taking the Stage, який організувала Британська Рада у жовтні 2018 року. Проекти-переможці отримали фінансування у розмірі 50 тисяч гривень та допомогу у промоції. Режисерка Ципіна використовує в "Алісі" прийом тіньового театру. Завдяки цьому сценічний простір стає багатовимірним, а речі та персонажі можуть легко мандрувати між світами та перетворюватися у щось інше. Вистава розрахована на широку аудиторію – від дітей віком у 10 років і до дорослих.

Відео онлайн-трансляції презентації проекту "Аліса" на конкурсі Taking the stage (з 1 год. 28 хв. 50 с. - до 1 год. 51 хв. 50 с.).

Довідка:

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва заснували у березні 1920 року у Харкові як "Театр казки". У 1944 році театр перевели до Львова у приміщення колишнього єврейського театру. В репертуарі Першого театру представлені вистави для всіх вікових категорій глядачів: вистави для дітей, підлітків та для дорослих, для сімейного перегляду. Дитячий репертуар складають переважно казки. Для підлітків театр пропонує казки із соціальною проблематикою. Вечірня сцена для дорослої аудиторії об'єднує кілька напрямків – класична драматургія, камерна драма та експериментальний документальний театр.

Fb: TheFirstTheatre (Перший театр)

Instagram: pershyteatrlab

Британська Рада – міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої полягає у поглибленні культурних зв'язків та освітніх можливостей. БР працює в більш ніж 100 країнах світу у сферах мистецтва та культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. Минулого року БР взаємодіяа з понад 75 мільйонами людей та охопила 758 мільйонів людей онлайн, трансляціями та публікаціями. З 1934 року БР є британською благодійною організацією, діяльність якої регулюється Королівською хартією і державними органами Великої Британії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.