Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лука Кріль

wz.lviv.ua

Понеділок, 28 січня 2019, 09:49

Турківський суддя Лука Кріль брав мзду у вбиральні нічтоже сумняшеся

Лука Кріль

В.о. голови Турківського районного суду Львівської області Лука Кріль викрили у систематичному вимаганні хабарів від учасників судових справ.

Про це повідомляє "Судовий репортер".

Солом'янський районний суд Києва ще 9 січня розглянув ухвалу про отримання хабарів в.о. голови Турківського районного суду Львівської області.

Зазначимо, з літа 2018 в Турківському районному суді працює тільки один суддя – Лука Кріль, проти якого в квітні минулого року суд вже розглядав аналогічну адміністративну справу. Її  закрили у зв'язку із закінченням строків притягнення цього судді до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Згідно із текстом ухвали, на початку грудня 2018 суддя вимагав 1 000 євро від людини за не позбавлення її права на керування транспортними засобами у справі про водіння у нетверезому стані. Хабар суддя отримав у вбиральні суду на першому поверсі, а згодом гроші знайшли у кишені верхнього одягу судді, а також у його квартирі.

Відтак, суд призначив судді запобіжний захід у вигляді застави в сумі 80 тисяч грн.

За даними його декларації про доходи за 2017 рік, Лука Кріль заробив 208 451 грн зарплати та має 448 725 грн на рахунку у банку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.