Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

профілактика грипу

Понеділок, 28 січня 2019, 11:03

МОЗ України назвало основні методи профілактики грипу

профілактика грипу

Противірусні засоби для лікування грипу повинен призначати лише лікар.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України

Зокрема, найкращий і найдієвіший спосіб профілактики грипу - вакцинація. Вона допомагає отримати захист від грипу і його тяжких ускладнень. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. 

Окрім того, противірусні засоби для лікування грипу повинен призначати виключно лікар. При легкій формі грипу висока температура нормалізується протягом першої доби, а в застосуванні жарознижуючих та противірусних препаратів немає необхідності.

В разі захворювання грипом важливо контролювати температуру тіла, провітрювати приміщення, дотримуватися ліжкового режиму, вживайте достатню кількість рідини.

Ефективність теплових процедур, фітотерапії, вітамінів, інтерферонів, гомеопатичних препаратів, антибіотиків для профілактики та лікування грипу не доведена. Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких укладнень.

Нагадуємо, з 14 до 20 січня у області зареєстрували 11 062 випадки захворювання на грип та ГРВІ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.