Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

центр зайнятості

Вівторок, 29 січня 2019, 15:32

Більшість безробітних на Львівщині – люди з вищою освітою

центр зайнятості

База вакансій центру зайнятості складається з робітничих професій, однак найбільше роботу шукають особи з вищою освітою.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь 
Барилюк, сьогодні в області на одну вакансію претендують двоє безробітних, однак шукають роботу здебільшого особи з вищою освітою (63%), тоді як база вакансій, переважно, заповнена роботою для представників робітничих професій (73%).

Для подолання цієї невідновідності служба зайнятості використовує програму професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Для цього з 2009 року тут функціонує Львівський центр професійно-технічної освіти.

"Нині Львівський ЦПТО має ліценції для підготовки спеціалістів за 15
актуальними для регіону професіями. Ми навчаємо електрогазозварників,
монтажників санітарно-технічних систем і устаткування, операторів
котельні, продавців продовольчих або непродовольчих товарів, касирів торговельного залу, водіїв трамвая чи тролейбуса.Також організовуємо курси за 13 напрямами цільового призначення. Віднедавна отримали ліцензію для підготовки фермері", – наголосив Василь Барилюк.

Він додав, що у 2018 році навчання у центрі профтехосвіти завершили 1880 безробітних, із яких 1 732 працевлаштували. Окрім того, освітні послуги були надані 845 мешканцям області на платній основі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.