Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Уляна Супрун

П'ятниця, 1 лютого 2019, 10:46

Супрун пропонує легалізувати медичний канабіс в Україні

Уляна Супрун

Уляна Супрун виступила за легалізацію медичного канабісу для полегшення страждання пацієнтів.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів. Тому використовувати його у медицині, звісно з певними застереженнями, нормальна світова практика", – наголосила Уляна Супрун.

За її словами, застосування наркотичних речовин в будь-яких цілях, навіть в медичних – складна тема, однак медичний канабіс має безліч доведених лікувальних та паліативних ефектів, і дозволений в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах. 

"Щодо України, то в нас повністю заборонено використання медичного канабісу в лікувальних та наукових цілях. Хоча застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів", – пояснила Уляна Супрун.

Супрун розповіла, що в медичному канабісі переважає речовина КБД, яка майже не має психотропної дії, знеболює, розслабляє і гальмує. 

Додамо, вчора на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.