Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Середа, 6 лютого 2019, 12:30

Шахтарі пікетували Львівську ОДА

Львіввугілля

Гірники вимагали чиновників виплатити їм зарплати.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 6 лютого, близько 200 шахтарів за підтримки профспілок провели марш центром Львова до будівлі Львівської ОДА.

Головною вимогою гірників була виплата заборгованої зарплатні працівникам шахт ДП "Львіввугілля".

Нагадаємо, 12 грудня 2018 року гірники шахти "Лісова" влаштували акцію протесту на головній площі у Червонограді, вимагаючи погасити заробгованість із зарплати. Гірники цієї шахти призупинили видобуток вугілля – станом на 11 грудня 97 працівників шахти відмовились виходити на поверхню і вимагали повної виплати заборгованості за заробітною платою.

Також прокуратура Львівщини відкрила кримінальне провадження за фактом не виплати заробітної плати шахтарям, а вчора у Міненерговугіллі пообіцяли виплатити заборгованість зі зарплати шахтарям ДП "Львівугілля" за жовтень.

Додамо, раніше більше 50 шахтарів "Львіввугілля" перекрили пішохідний перехід на дорозі до Рава-Руської, протестуючи проти заборгованості за  зарплатою, а 7 листопада уряд передбачив 500 млн грн на забезпечення виплати заборгованості із  зарплати шахтарям. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.