Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міська рада

Четвер, 7 лютого 2019, 15:09

На проекти соціального захисту у Львові витратять 700 тисяч гривень

Львівська міська рада

Зокрема планують підтримати проект розвитку лікарняної клоунади.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові визначили проекти громадських організацій, які перемогли у конкурсі соціально-культурних проектів "Зробимо Львів кращим!" на 2019 рік. Зокрема, ГО, ініціативи яких стали переможцями конкурсу, отримають кошти на їх реалізацію: в управлінні соціального захисту на співфінансування передбачили 700 тисяч гривень.

"Цього року ми фінансово підтримаємо декілька надзвичайно потрібних пропозицій: наприклад, проект "Розвиток лікарняної клоунади у м. Львів", який створили в Благодійному фонді "Крила надії". Крім того, 92 тисячі гривень ми скеруємо на співфінансування денної програми "Усмішка" – місце розвитку і радості для людей з розумовою неповносправністю Громадської організації "Лярш Ковчег" – заявила директорка департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

Крім цього гроші планують витратити на адаптацію до 5 художніх кінофільмів для осіб з важкими порушеннями зору, завдяки виготовленню аудіодискрипції, спеціального коментаря. На це планують витратити 93 тис. грн.

Також для людей із вадами зору надрукують 8-10 нових літературних творів рельєфно-крапковим шрифтом і в форматі аудіо для незрячих дітей різного віку. Книги передадуть у 19 бібліотек та у Львівську спецшколу-інтернат для сліпих дітей.

"На 47 тисяч гривень ми також дофінансуємо напрацювання благодійного фонду "Карітас Львів УГКЦ". Соціальні працівники "Карітасу" запропонували створити таку собі соціальну майстерню для осіб з обмеженими можливостями. У цій майстерні займатимуться особи з розумовою неповносправністю" – додав начальник управління соціального захисту Ігор Кобрин.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.