Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аварійний будинок на вул. Личаківській

ДСНС

П'ятниця, 15 лютого 2019, 09:55

Міськрада вирішила відселити мешканців аварійного будинку, у якому обвалилася стіна

аварійний будинок на вул. Личаківській

Вчора у будинку на вул. Личаківській, 7 обвалилася стіна – мешканці відселять, а власника приміщень притягнуть до відповідальності.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС щодо ситуації з обвалом флігельної частини нежитлових приміщень в будинку на вул. Личаківській, 7 було вирішено відселити мешканців однієї квартири та не відновлювати газопостачання і подачу електроенергії до повного обстеження стану будівлі.

Також міськрада вимагатиме притягнути до відповідальності власника приміщень, який придбав їх на аукціоні для приведення до належного стану.

Як наголосив голова Галицької РА Андрій Зозуля, наразі поліція та ЛКП "Муніципальна варта" забезпечують охорону будинку.

"Нагадаю, що наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР приміщення було визнане аварійним. У 2015 році його викупили через аукціон. Згідно з договором купівлі-продажу, новий власник мав провести роботи з виведення приміщень з аварійного стану. Однак таких робіт він не провів. Будинок не є пам’яткою архітектури. Мешканці проживали лише в одній квартирі, а решта – це не житлові приміщення", – наголосив Андрій Зозуля.

Зазначимо, станом на сьогодні у Львові є 16 будинків, які є аварійними. Цьогоріч заплановано за 2 млн грн відремонтувати 5 із них.

Нагадаємо, вчора ввечері у Львові, на вулиці Личаківській, 7, обвалилась стіна житлового будинку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.