Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Дорошенка

google.com.ua

П'ятниця, 15 лютого 2019, 10:44

Суд постановив повернули приміщення старовинної аптеки на Дорошенка у комунальну власність

вул. Дорошенка

Апеляційний суд визнав законним розірвання міськрадою угоди з продажу приміщення старовинної аптеки "Під Фемідою" приватній підприємниці.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Ще 28 січня цього року колегія суддів Західного апеляційного господарського суду підтвердила законність та залишила в силі рішення суду першої інстанції щодо розірвання угоди між Львівською міськрадою та приватною підприємницею Світланою Маланяк про продаж приміщення історичної аптеки "Під Фемідою" на розі вул. Дорошенка та Словацького.

Угоду міськрада розірвала через те, що Світлана Маланяк, яка придбала це приміщення на аукціоні за 10,4 млн грн у березні 2015 році, не виконала взятих на себе зобов'язань. Зокрема, підприємниця не продовжила використовувати приміщення як аптеку і не відремонтувала цінні вітражі, натомість, вона відкрила магазин жіночої білизни Victoria’s secret.

Під час перевірки цього приміщення у 2017 року працівники мерії виявили, що вітражі та антикварні меблі, які були продані разом з приміщенням, зникли. Пізніше меблі знайшли на складах на вул. Шевченка, а вітражів так і не виявили. Крім цього, у вересні 2017 року підприємниця змінила планування аптеки та продала її за 10 млн грн через договір іпотеки Ірині Сулизі.

У жовтні 2018 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов управління комунальної власності проти підприємниці, однак вона подала на апеляцію.

"Беручи до уваги істотність порушення та наявність шкоди для продавця, так як предметом договору були нежитлові приміщення колишньої, однієї із шести найстаріших аптек міста Львова "Під Фемідою", яка за умовами договору купівлі-продажу повинна була продовжувати функціонувати з обов’язковим збереженням автентичних меблів та вітражів, судова колегія погоджується з висновками суду першої інстанції про наявність підстав для задоволення позовних вимог про розірвання договору купівлі-продажу об’єкта" – йдеться у рішенні Західного апеляційного господарського суду.

Наразі приміщення колишньої аптеки залишається у власності Ірини Сулиги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.