Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борис Ґудзяк

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:42

Ґудзяка переводять з Парижа до Філадельфії

Борис Ґудзяк

Сьогодні у Ватикані Папа Франциск призначив владику Бориса Ґудзяка Архиєпископом-Митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США.

Про це повідомляє видання Vatican News.

Філадельфійська архиєпархія УГКЦ в США була вакантною, відтоді, як 16 квітня 2018 року повідомили про те, що Папа Римський Франциск прийняв зречення з уряду тодішнього архиєпископа і митрополита владики Стефана Сороки.

Зазначимо, з 19 січня 2013 року Владика Борис Ґудзяк очолює єпархію святого Володимира Великого у Парижі. Апостольський екзархат для українців греко-католиків у Франції охоплює всіх вірян УГКЦ, які мешкають на території Франції, у Швейцарії та країнах Бенілюксу. 

До того він сповнював служіння Апостольського екзарха, на яке його призначили 21 липня 2012 року. Єпископську хіротонію владика Борис отримав 26 серпня 2012 року в катедральному соборі святого Юра у Львові. До початку єпископського служіння Ґудзяк був організатором і ректором Українського католицького університету у Львові, а після хіротонії став його президентом.

Поставлення нового митрополита відбудеться 4 червня 2019 року в соборі Непорочного Зачаття у Філадельфії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.