Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Богдан Дубневич

Понеділок, 18 лютого 2019, 16:53

НАБУ розпочало слідство проти детектива у справі Дубневичів

Богдан Дубневич

НАБУ відкрило справу щодо можливої службової недбалості детектива під час розслідування справи нардепів Ярослава і Боглана Дубневичів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проводить слідство за фактом можливої службової недбалості детектива під час розслідування так званої "газової справи народних депутатів Ярослава і Боглана Дубневичів".

Як зазначається, відповідне провадження було порушене на підставі рішення Солом'янського районного суду Києва.

Як відомо, директор ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" Андрій Гнатуш подав заяву про ймовірне вчинення злочину детективом НАБУ, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

НАБУ не внесло відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, у зв'язку з чим, адвокат в інтересах ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" подав скаргу на бездіяльність бюро. Суд скаргу задовольнив і зобов'язав НАБУ внести ці відомості до ЄРДР.

Нагадаємо, у січні минулого року НАБУ затримало у Львові посадовців ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія", що належать братам Дубневичам,  за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

На початку квітня 2017 антикорупційні детективи провели обшуки в офісах цих компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.