Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вшанування Героїв Небесної Сотні

Середа, 20 лютого 2019, 11:21

У Львові відзначать 5-ту річницю Героїв Небесної Сотні

вшанування Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у Львові відзначатимуть 5-ту річницю Героїв Небесної Сотні – в честь загиблих на Майдані в місті вивісили жовто-блакитні прапори із чорними стрічками.

Також у храмах міста проводять церковні панахиди, які вшановують покійних майданівців. Ще один траурний захід відбудеться біля пам’ятника Тарасу Шевченку, в якому кожен охочий зможе взяти участь і запалити лампадку. Із кожної лампадки на площі складуть фігуру у вигляді янгола.

За словами директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрія Ковальського, пам’ятати про жертви на Майдані є святим обов’язком українців.

«З Львівщини загинув 21 Герой, і у ці дні важливо гідно вшанувати кожного. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, особливо молодь, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі» – заявив він, передає прес-служба Львівської ОДА.

Крім того, у Львові планується відкриття Меморіалу пам’яті полеглим.

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, коли вшановують подвиги учасників Революції Гідності та загиблих на Майдані, яких розстріляли силові підрозділи режиму Януковича. Цей день є офіційно затверджений указом Президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.