Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Остап Семерак

П'ятниця, 22 лютого 2019, 17:45

Семерак вирішить долю сміттєпереробного заводу у Львові десь у березні

Остап Семерак

Міністерство екології та природних ресурсів України розробляє звіт про оцінку впливу на довкілля сміттєпереробного заводу у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Під час візиту до Львова 22 лютого міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак повідомив, що у березні Міністерство екології та природних ресурсів України надасть оцінку сміттєпереробному заводу, який міська влада Львова планує збудувати на території очисних споруд на вулиці Пластовій.

Під час участі в семінарі з питань реалізації ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля" (ОВД) та ЗУ "Про стратегічну екологічну оцінку" (СЕО) у Західному регіоні України, який проходить у Львові, Остап Семерак проаналізував практичне застосування нових законів у сфері захисту довкілля, які прийняли в Україні.

За його словами ці закони запровадили новий інструмент, який скасував старий принцип державної екологічної експертизи, який не забезпечував захист інтересів. Натомість тепер це відбувається за принципом, який працює в країнах Європейського Союзу. Згідно цих законів Остап Семерак й прокоментував ситуацію із сміттєпереробним заводом, який планують будувати у Львові.

"Цей проект повинен прийти до завершення в березні цього року. У фінальному документі мають надати оцінку можливого впливу на довкілля, імплементації цього заводу з тими технологіями, які запроектовані в реалізації цього проекту. Висновки з процедури оцінки впливу на довкілля можуть і дозволити, а можуть й скласти якісь серйозні екологічні обмеження діяльності цього заводу" – заявив міністр екології та природних ресурсів України.

Також він додав, що через те, що закон є досить новим, територіальна громада, яка мешкає мікрорайоні Львова не в повній мірі змогла скористатися тими інструментами, які передбачаються в законі. Сьогодні представники громади подали письмові вимоги, які додають у фінальний звіт оцінки впливу на довкілля.

Крім того, міністр нагадав про відповідальність органів місцевого самоврядування та дав рекомендації місцевій владі.

"Міністерство екології та природних ресурсів формує політику, а відповідальність за надання послуг лежить на тих людях, які мають бюджетні призначення. Ви і я, як міністр, хочемо почути від міської влади кожного міста, кожного села, як вони збираються це реалізувати. Якщо вони це не збираються реалізувати, то у нас є інструменти заохочення, примусу і покарання" – зазначив Остап Семерак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.