Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Понеділок, 25 лютого 2019, 10:30

З 2020 року навчатися у вишах стане ще дорожче

університет Франка

Міносвіти змінить оплату навчання в українських ВНЗ на різних формах навчання.

Про це повідомив сайт FinanceUA.

З 2020 року Міносвіти планує внести зміни щодо оплати вишів на різних формах навчання. В першу чергу, подорожчає вартість денної форми та магістратури.

Згідно з даними Міністерства освіти і науки, з наступного року індикативна вартість контракту не може бути меншою, ніж 60% середнього розміру витрат з підготовки одного бюджетника у попередньому календарному році (без урахування стипендій).

В найближчі два роки вартість навчання буде збільшуватися: в 2021 році вартість контракту збільшиться до 70%, а в 2022 – до 80%. Також планують ввести підвищення оплати на 30% для магістратури.

Тим часом, на інші форми навчання у вишах Міносвіти планує знизити вартість. Так, вечірня форма має подешевшати на 25%, а на дистанційна та заочна – на 50%.

Зміни тарифів, яку розробило Міносвіти, передбачені для таких спеціальностей, як право, культура і мистецтво, гуманітарні науки, соціальні та поведінкові науки, журналістика, управління та адміністрування, архітектура і будівництво, ветеринарна медицина, охорона здоров’я, сфера обслуговування, публічне управління та адміністрування, міжнародні відносини.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року уряд підвищив зарплату для викладачів українських ВНЗ на 20%. Крім цього, за статистичними даними, на Львівщині минулоріч навчалися у ВНЗ на 2,1% студентів менше, порівняно з попереднім навчальним роком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.