Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

rian.com.ua

Вівторок, 26 лютого 2019, 13:08

У Львові зміниться система одержання субсидій

субсидії

Відтепер діятимуть 2 способи надання субсидій - готівкою і через "Ощадбанк".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Станом на 1 лютого у Львові житлову субсидію отримує 53545 сімей. Понад 50 тисяч родин у березні отримають субсидію готівкою, ще близько 2 тисяч родин гроші на оплату житлово-комунальних послуг перераховують на відповідні рахунки в "Ощадбанку".

"Відтепер діятимуть 2 системи надання субсидій – тим мешканцям, які звернулися для надання субсидій після 1 січня, кошти приходитимуть на "Ощадбанк", який автоматичне відшкодовує заборгованість за комунальні послуги, а ті мешканці, які отримували субсидії впродовж опалювального періоду, отримають за березень і лютий субсидію у вигляді грошових коштів", – заявив начальник управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин.

За його словами, пенсіонерам, які мають субсидії, гроші на оплату житлово-комунальних послуг виплатять разом із пенсією однією сумою. Усі інші субсидіанти зможуть отримати субсидію у найближчому відділенні "Ощадбанку". Їм гроші перерахують на рахунок або вони зможуть отримати, прийшовши в банк з документами.

Окрім того, понад 1400 родин львів'ян отримують ще й муніципальну субсидію – обов’язковий платіж сплачує місто. 

У травні відбудеться перепризначення субсидій на новий рік, тому усім отримувачам субсидій потрібно обов’язково заново подати заяву і декларацію в управління соціального захисту.

Нагадуємо, зараз 4 мільйони українських сімей отримують субсидії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.