Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Конституційний суд

unian.ua

Середа, 27 лютого 2019, 16:05

Скасування статті про незаконне збагачення призведе до закриття справ проти топ-корупціонерів

Конституційний суд

Конституційний суд скасував статтю про незаконне збагачення – це призведе до закриття 50 справ проти топ-корупціонерів, які наразі розслідує НАБУ.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що по статті 368-2 Кримінального кодексу про незаконне збагачення, яку скасував Конституційний суд, не було жодного рішення. За його словами треба внести новий законопроект.

"Наш антикорупційний комітет підготував законопроект, який не можна застосувати на практиці. Не було жодного рішення по розслідуваннях справ топ-чиновників. Їх немає. Тому очевидно, що треба поправити закон. І діяти у рішучому напряму", – сказав Юрій Луценко.

Рішення КСУ призведе до закриття 50 справ проти топ-корупціонерів, які наразі розслідує НАБУ, а також до закриття проваджень щодо всіх справ, які наразі слухаються в судах.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Петро Порошенко невідкладно внесе до парламенту новий законопроект щодо статті про незаконне збагачення. У новому законі будуть враховані зауваження Конституційного суду України до цієї статті Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.