За минулий рік на Львівщині у ДТП загинуло 292 особи

Четвер, 28 лютого 2019, 17:25

Минулого року патрульні зафіксували на Львівщині 2039 ДТП із потерпілими, левову частку яких спричинили п'яні водії.    

Про це сьогодні, 28 лютого, розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа, передає прес-служба львівської поліції.

Згідно з проведеного аналізу поліцейські встановили, що основними причинами дорожньо-транспортних пригод у Львівській області є порушення правил маневрування водіями транспортних засобів, перевищення водіями безпечної швидкості та швидкості руху, а також недотримання безпечної дистанції. 

Керування транспортними засобами у стані сп’яніння залишається однією основних причин скоєння ДТП. Внаслідок цього у 2018 році на Львівщині скоєно 491 ДТП в яких було травмовано 91 особу та 11 осіб загинули. 

«Мушу зазначити, що у першому півріччі 2018 року одним із проблемних питань був стан аварійності на дорогах. Проте, працівниками поліції було вжито ряд заходів, які позитивно вплинули на попередження дорожньо-транспортних пригод, що у свою чергу дало можливість знизити кількість ДТП на дорогах Львівщини», – зазначив Валерій Середа. 

За його словами, спостерігається динаміка до зменшення на автодорогах Львівщини скоєння ДТП загалом на 7 %, ДТП з потерпілими – на 15,6%, травмованих осіб – на 16,7%, кількості загиблих осіб – на 9%.  

Нагадаємо, у 2017 році на Львівщині у ДТП загинула 171 людина.

Мітки: Валерій Середа, ДТП, Національна поліція у Львівській області, новини львівщини, новини львова, Патрульна поліція Львівщини, смертельні випадки