Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

парки Львова

П'ятниця, 1 березня 2019, 14:47

Цьогоріч міськрада виділила 2 мільйони на природоохоронні заходи у Львові

парки Львова

Виконком погодив перелік природоохоронних заходів, які фінансуватимуться за рахунок коштів міського бюджету  Львова у 2019 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Виконавчий комітет погодив перелік природоохоронних заходів, які фінансуватимуться за рахунок коштів загального фонду міського бюджету Львова у 2019 році, та проект річного плану пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році.

На природоохоронниі заходи цьогоріч передбачено 2 018 600 грн:

1.Заходи з озеленення м. Львова (наповнення та утримання клумби на просп. Свободи поблизу статуї Матері Божої) – 150 000 грн;

2.Проведення дезінсекційних заходів на території парків міста – 80 000 грн;

3.Забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення і зберігання використаних батарейок та люмінесцентних ламп, утилізації люмінесцентних ламп та елементів побутового обладнання, яке містить ртуть – 400 000 грн;

4.Перевезення та передача на утилізацію спеціалізованим підприємствам зібраних батарейок – 320 000 грн.

5.Проведення геоінформаційної інвентаризації зелених насаджень – 650 000 грн;

6.Постійно діюча зоологічна виставка «Дитячий зоопарк» – 158 600 грн;

7.Підтримка роботи першого у Львові екологічного садочка «Зернятко» – 43 700 грн;

8.Покращання стану пам’ятки природи місцевого значення «Дендропарк Бенедикта Дибовського» – 56 300 грн;

9.Розроблення проектів створення територій і об’єктів природно-заповідного фонду та організації їх територій – 160 000 грн;

Натомість проект річного плану фінансування природоохоронних заходів складає 3 263 000 грн. З них:

Шевченківська районна адміністрація отримає 400 000 грн на покращання благоустрою та технічного стану водойми на вул. о. Омеляна Ковча, 70 у м. Львові.

Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» отримає 325 000 на забезпечення функціонування пересувної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів» отримає 100 000 грн на утримання об’єкта природно-заповідного фонду — парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський», а саме: закупівлю хімзахисту та мотопульверизаторів, а також хімреагентів для боротьби з борщівником та амброзією. А також 60 000 грн на виготовлення та встановлення на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду м. Львова інформаційних аншлагів.

Управління земельних ресурсів департаменту містобудування отримає 258 000 грн на виготовлення проектної документації із землеустрою з встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів у м. Львові

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» отримає: 198 000 грн на створення вольєрів для утримання тварин, які постраждали від діяльності людини, ще 100 000 грн на утримання тварин, які постраждали від діяльності людини, у тому числі закупівля кормів для тварин, та 37 000 грн на надання фахової ветеринарної допомоги постраждалим диким та екзотичним птахам і тваринам у м. Львові.

Ще 150 000 грн місто виділило на облаштування сходів та перил на гору «Чернеча» та 75 000 грн на інженерно-геологічні вишукування території РЛП «Знесіння» для покращання благоустрою та технічного стану водойми, розташованої на вул. Митрополита В. Липківського — вул. Заклинських у м. Львові.

Галицька, Залізнична, Личаківська, Франківська, Шевченківська та Сихівська районні адміністрації отримають по 110 000 грн кожна на закупівлю саджанців для висадження на території свого району.

Департамент містобудування отримає 15 000 грн на видання спеціалізованого буклета для дитячого населення міста «Я знайшов пташеня» та 60 000 грн на видання поліграфічної продукції з екологічної тематики (календарі, інформаційні плакати, буклети, соціальна реклама для розміщення на рекламних площинах міста та інформаційних стендах).

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Клементія Шептицького отримає 155 000 на розробку проекту організації території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Клементія Шептицького.

Дочірнє підприємство «Боднарівка» отримає 150 000 грн на проведення оцінки впливу на довкілля складських приміщень відпрацьованих батарейок.

Ще двом переможцям процедури закупівлі місто виділить 500 000 грн на заходи з покращання технічного стану джерел, розташованих на території м. Львова та 400 000 грн на Покращання благоустрою та технічного стану водойми на вул. о. Омеляна Ковча, 70 у м. Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.