Стрийводоканал подає своїм споживачам забруднену воду

Понеділок, 4 березня 2019, 09:55

Екологи виявили підвищений вміст амонійного азоту.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи Львівщини провели лабораторні дослідження проб, відібраних в місці витоку стічних вод з колектора Комунального підприємства "Стрийводоканал" на ґрунт між вулицями Кар'єрна і Сидора в м.Стрий. 

За результатами аналізів визначено хімічні показники: водневий показник – 7,33 од.рН, хлориди – 149 мг/дм³, сульфати – 89,5 мг/дм³, сухий залишок – 1055 мг/дм³, завислі речовини – 82 мг/дм³, азот амонійний – 32 мг/дм³, нітрати – 3,6 мг/дм³, нітрити – 0,82 мг/дм³, фосфати – 13,2 мг/дм³, біохімічне споживання кисню – 241 мг/дм³, хімічне споживання кисню – 650 мг/дм³, залізо загальне – 0,82 мг/дм³, розчинений кисень – 1,3 мг/дм³, нафтопродукти – 0,13 мг/дм³.

У пробах ґрунту виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин  відносно фонової проби за хімічними показниками:

– у об'єднаній пробі ґрунту №1 відібраній на земельній ділянці біля місця витоку стічних вод у м. Стрий між вулицями Кар'єрна і Сидора по азоту амонійному в 4,3 рази та фосфору в 2,8 рази;

– у об'єднаній пробі ґрунту №2 відібраній на земельній ділянці приблизно 30м на північний схід від місця витоку стічних вод у м. Стрий між вулицями Кар'єрна і Сидора по азоту амонійному в 4,9 рази та фосфору в 2,5 рази.

Результати аналізів будуть враховані у разі проведення Інспекцією перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунального підприємства "Стрийводоканал".

Мітки: Водоканал, Державна екологічна інспекція, новини львова, питна вода, Стрий