Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Четвер, 21 березня 2024, 14:38

У Стрию викрили банду рекетирів

затримання

Троє місцевих мешканців займалися вимаганням неіснуючих боргів.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 20 березня, у Стрию правоохоронці затримали трьох місцевих мешканців віком 23, 24 та 33 роки, які вимагали гроші у переселенців.

"Зловмисники регулярно "вибивали" у жителя міста Стрий грошові кошти нібито в рахунок сплати неіснуючого боргу – для цього залякували його, чинили психологічний тиск та застосовували фізичне насильство.

Спочатку потерпілий передав зловмисникам грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, наступні рази – 1 800 та 1 500 гривень. Далі апетити зловмисників зросли і вони висловили чоловіку вимогу передати їм 3 500 гривень, а за кілька днів ще 20 тисяч гривень. Кожного разу вимагання грошей супроводжувалось залякуванням жертви, погрозами відібрати його майно, а в деяких випадках – фізичним насильством" – наголосили у поліції.

Злочинців затримали після одержання ними від потерпілого 20 тисяч гривень.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.