Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:01

Діловий чиновник Садового переправляв ухилянтів за приємні лапувки

хабар

Заступник директора одного з комунальних підприємств Львова організував схему нелегального переправлення ухилянтів за кордон.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці затримали заступника директора одного з комунальних підприємств Львова, який організував схему нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон за хабарі на основі системи "Шлях".

"Організатором оборудки виявився 31-річний заступник директора одного з львівських комунальних підприємств. Ділок обіцяв допомогти трьом військовозобов'язаним безперешкодно перетнути кордон, а саме внести їх дані до системи "Шлях".

На організації такої "схеми" фігурант мав намір "заробити" 38 000 доларів. Отримавши 8 000 доларів з першого "клієнта", посадовець збільшив вартість своїх "послуг". Надалі, з двох інших втікачів, він вимагав по 15 000 доларів" – наголосили у СБУ.

Посадовця затримали під час одержання чергової частини хабаря у розмірі 10 000 доларів. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ(незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Матеріали справи скерували до суду для обрання йому міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Також встановлюють інших учасників злочинної схеми.

Додамо, у березні цього року працівник управління охорони історичного середовища Львова вимагав хабарі за "погодження" документації у містобудівній сфері.

Також 7 квітня працівники ДБР провели обшуки у 5-й міській поліклініці Львова, що на вул. Виговського 32. Йдеться про можливе отримання хабаря одним із лікарів-травматологів цієї лікарні.

Додамо, раніше Варіанти склали топ підлеглих Андрія Садового, яких ловили на хабарях. Детальніше – у статті "Грішники Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.