Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання на хабарі

СБУ

Середа, 20 березня 2024, 16:05

Історичний хабарник Садового хтів лапувку за погодження документації

затримання на хабарі

Працівник управління охорони історичного середовища Львова вимагав хабарі за "погодження" документації у містобудівній сфері.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці повідомили про підозру у прийняття хабаря службовою особою та у зловживанні впливом працівнику управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, якого вчора, 19 березня, затримали на хабарі.

"Чиновник, всупереч законодавству, гарантував "сприяння" в оформленні документації щодо реконструкції об’єктів нерухомості в межах історичного ареалу Львова. Свої послуги фігурант оцінив у 2 000 доларів. За це він обіцяв вплинути на своїх колег із департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА" – наголосили в СБУ.

Посадовця міськради затримали під час одержання частини хабаря – 1250 доларів, а під час обшуків у службових приміщеннях управління Львівської міськради та за місцем проживання хабарника, правоохоронці виявили та вилучили документацію, що підтверджує ведення протиправної діяльності. З'ясування усіх обставин та встановлення й інших учасників вказаної протиправної схеми.

Нагадаємо, у серпні 2023 року правоохоронці також затримали на хабарі колишнього тимчасово виконуючого обов'язки керівника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Георгія Корнєєва. Його звинувачують в організації схеми отримання хабарів за прийняття "позитивних" рішень в межах своєї компетенції.

А з жовтня 2023 року управління охорони історичного середовища Львівської міськради очолила Тетяна Балукова, яка працювала архітекторкою у SPS Plan GmbH.

Додамо, раніше Варіанти склали топ підлеглих Андрія Садового, яких ловили на хабарях. Детальніше – у статті "Грішники Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.