Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація проєкту

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 22 квітня 2024, 15:00

Садовий хоче на Наварії спортивну базу водних видів спорту за позабюджетні кошти

візуалізація проєкту

Львівська міськрада облаштує спортивно-рекреаційну зону на території пляжу Щирецького водосховища.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Виконавчий комітет Пустомитівської міської ради, 19 квітня, дозволив Львівській міськраді облаштувати спортивно-рекреаційну зону на території пляжу Щирецького водосховища.

Проєкт реалізовуватимуть у межах агломерації, бо озеро Наварія є у користуванні ЛКП "Львівтеплоенерго", проте розташоване на території Пустомитівської громади.

Тут також планують розвивати спортивну реабілітацію для військових: передбачено облаштування спортивних майданчиків та пішохідних доріжок, місць для кемпінгу, реорганізацію паркувальної зони тощо.

За словами заступника міського голови Львова Любомира Зубача, облаштовуватимуть спортивну базу водних видів спорту за позабюджетні кошти.

"Основне функціональне призначення озера Наварія – це технічна водойма "Львівтеплоенерго", але за всіма своїми характеристиками це ідеальне місце для відпочинку, рекреації й занять спортом. А ми поставили собі амбітну ціль – зробити на одній з локацій озера якісну спортивно-рекреаційну зону в межах напрямку Unbroken-Sport.

Вже певний час спільно працюємо з Пустомитівською міською радою, з Федерацією веслярства та обрали локацію, де хочемо почати влаштовувати спортивну базу, де зможуть тренуватися діти, де відпочиватимуть і проходитимуть водні реабілітаційні процедури наші військові, які цього потребують. Ми розробили перший етап цього проєкту, який передбачає благоустрій території і облаштування певних елементів: доріжки, помости" – зазначив Любомир Зубач.

Додамо, ще у березні 2023 року комісія Львівської облради погодила прийняття у комунальну власність спортивно-веслувальної бази в Наварії та перетворення її на тренувальний центр.

А у липні 2023 року міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу з впровадження заходів щодо покращання екологічного стану озера Наварія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.